Arbetsplatser för bloggare


Att kunna arbeta med att blogga och leva på det är mångas dröm. Vad man ofta inte känner till är att det faktiskt innebär en hel del arbete att sköta en framgångsrik blogg. Det är inte bara att skriva ihop olika inlägg på stående fot. Ofta ligger det noggrann planering bakom inläggen, speciellt när det gäller betalda samarbeten med olika företag. Det är därför viktigt att alltid ha en bra plats att arbeta från för att man skall kunna producera en blogg av hög kvalité.

En god idé är att inreda en specifik arbetsplats för detta ändamål. Dels blir det lättare att arbeta disciplinerat om man har en riktig arbetsplats, dels är det bättre för kroppen och hållningen. Att sitta rätt när du arbetar hjälper dig att undvika olika skador och besvär. Dessutom är det skönt att ha en plats där man kan förvara sin bloggutrustning – datorer, kameror och liknande.

Att blogga kan ibland vara ett ensamt jobb, då man inte direkt har några arbetskamrater. Ett alternativ kan vara att hyra in sig på ett kontorshotell. De flesta kontorshotell erbjuder olika alternativ gällande kontorsplatser. Välj mellan att hyra då och då eller att ha en fast arbetsplats att gå till. Kontorshotell är ett perfekt sätt för de som arbetar ensamma att få social interaktion. Dessutom är det ett perfekt sätt att träffa nya människor och skapa intressanta och fördelaktiga kontakter.

Är man på språng under dagen men ändå behöver göra uppdateringar eller publicera inlägg är ett förslag att sätta sig på ett café och arbeta. De flesta caféer idag är utrustade för att människor vill sitta där och arbeta eller studera och tillhandahåller därför bra internetuppkoppling och möjligheter att ladda sina elektroniska enheter. Köper man något att äta och dricka brukar man ofta kunna sitta där en god stund. Detta alternativ gör det ju även möjligt att kombinera en uppdatering av bloggen med lunch – eller fikapaus.

ON POSTED INBloggar
istartups