Blogga om sin plastikoperation?


Om du har en blogg där du delar med dig av dina tankar och vad som pågår i ditt liv kan det uppstå funderingar om du planerar att genomgå plastikkirurgi. Ska du dela med dig av operationsprocessen? Och i så fall hur?

Planeringsstadiet

Ska du genomgå en plastikoperation är det mycket planering i början. Först och främst ska du förstås fatta beslutet. Därefter är det dags att leta upp en klinik och boka in ett första möte. Bara detta är en hel process i sig. Du som bor i Skåne eller Köpenhamn kan kontakta Citadellkliniken och boka ett konsultationsmöte online. Väljer du att gå vidare i processen får du hos Citadellkliniken träffa samma personal genomgående, vilket kan kännas tryggt. Citadellkliniken erbjuder även olika sorters hudbehandlingar.

Att ta de första stegen mot plastikkirurgi kan kännas nervöst, och det är mycket tankar. Därför kan det vara bra att avvakta att blogga om ämnet tills du har en tydlig plan framför dig. Senare i processen kan du om du vill berätta om vad du kände och hur du gick tillväga i det här första stadiet.

Dela med sig eller inte?

När det kommer till att blogga om sitt vardagliga liv är det tilltalande för många läsare att få reda på så mycket som möjligt och känna det som om de verkligen känner personen. Därför är detta något dina läsare troligen skulle vara intresserade av att få höra om, särskilt de som själva går i liknande tankar.

Men i slutänden är det såklart du som avgör vad du vill och känner dig bekväm med. En operation, oavsett om den sker på grund av en sjukdom, skada eller helt enkelt för att du har lust, kan vara väldigt privat och inget du är skyldig att berätta för andra om.

Väljer du att dela med dig är det förstås upp till dig hur mycket du vill säga, från ett nämnande i förbifarten eller en före-efter-bild till en detaljerad inblick i processen från början till slut. I sådana fall kan du med fördel berätta om din resa genom att göra en vlogg, det vill säga en blogg i videoformat. Om du vill kan du prata med din klinik om ditt bloggande eller vloggande och fråga om du till exempel får ta foton från kliniken eller intervjua personalen.

Sist men inte minst är det bra att vara beredd på eventuella kommentarer, eftersom plastikoperationer kan vara kontroversiellt. Vill du så är ett alternativ att ta upp detta i bloggen och berätta vad du känner och tänker, men du är förstås inte skyldig någon en förklaring om du inte vill eller orkar.

Bloggar

istartups