Bloggar om vardagslivet


Det finns många olika typer av bloggar, men en särskild bloggform som verkligen har blivit populära bland svenskar är livsstilsbloggar. I den typen av bloggar får man följa bloggarens vardagsliv och det finns många anledningar till att det intresserar läsare. Att man som läsare kan relatera till det som skrivs är ofta mycket uppskattat, men även om man inte kan det finns det något som är väldigt attraktivt med att läsa om andras vardag. Det blir lite som att läsa någons dagboksinlägg och även om det kanske inte alltid är så intressant får det läsarna att känna som om de är bekanta med bloggaren. Deras liv blir helt enkelt intressanta, även om de kanske skriver om vad de har lagat till middag, vilka aktiviteter de hittar på med barnen eller hur deras hem ser ut. Att skriva om sin vardag är dessutom ganska lätt eftersom man då helt enkelt berättar vad man har för sig.

Att nischa sig som bloggare

Även om det är ens vardag man skriver om väljer de flesta bloggare att nischa sig på något sätt. En del kanske skriver om hur det är att vara konstnär och deras läsare består då främst av andra konstintresserade. Andra skriver kanske om hur det är att vara ensamstående småbarnsmamma. Att det blir nischat är inte så konstigt egentligen, för vad som är vardag är högst individuellt och varierar från person till person. Vad det visar dig som kanske är intresserad av att skaffa en egen blogg där du skriver om ditt vardagsliv är att det i princip finns läsare till alla typer av bloggar. Precis som med allt man gör kan det vara en bra idé att veta vem man skriver för, men det är inte alltid nödvändigt. En del som riktar sig mot familjer som vill läsa om hur andra småbarnsfamiljer kanske är helt på det klara med vad de ska skriva för att få många kommentarer och följare. Andra skriver bara sånt de själva tycker är intressant och lyckas ändå hitta läsare.

Sprid din blogg på nätet

Det är mycket enkelt att starta en blogg, men det krävs en hel del arbete med den. Speciellt om man vill att den ska bli populär och kanske till och med ge en lite inkomster. Om du vill driva en blogg om din vardag kan du skriva om allt du hittar på. Du kanske har tagit med familjen på minigolf stockholm, åkt på en trevlig kryssning eller kanske du helt enkelt ha lyckats laga en riktigt god middag. Det enda du behöver göra är att ta fotografier av aktiviteten sen skriva en text om det. Efter det kan det vara en bra idé att försöka hitta läsare. Börja med din bekantskapskrets och nätverka genom sociala medier. Kommentera på liknande bloggar för att locka rätt besökare till din blogg. Något som kan vara lite svårt i början är att faktiskt våga dela med sig om sitt vardagsliv. Det är dock något som blir lättare ju mer man gör det.

ON POSTED INBloggar
istartups