Bloggar om böcker


Om man gillar att läsa böcker så har man mycket att blogga om. Boktips och recensioner av böcker man läst är alltid intressant att skriva om. Är man dessutom smal i sitt intresse så kommer man att ligga bra till på sökmotorerna. Man kan dessutom tjäna pengar just på att skriva om böcker. Det kan man göra genom att knyta bokförlag till bloggen genom olika affiliateprogram. Det är inte heller helt otroligt att man kommer att få höra av samarbetspartner som vill få lägga upp ett samarbete med dig och din blogg. Personligen blir jag eld och lågor när jag tänker på vad mycket bra böcker det finns. Även om datorerna tar över mer och mer så finns det fortfarande en marknads för bokläsande och så kommer det nog alltid att vara. Det är härligt med böcker och detta med att samla böcker och skapa sitt eget hemmabibliotek kommer alltid att ha kult status för vissa.

Bokbloggen och sökmotorerna

Att boken aldrig kommer att förlora sitt värde och sin status märker man på årets bokrea. bokrean är som julafton för bokaffärerna och varje år är det likadant. Folk gillar detta med böcker, så är det. Om man har litteraturen som intresse så är det absolut en god ide att skriva om de böcker man läst. Att fotografera böckerna och länka ytterligare till bilderna man tagit är bra för sökmotorerna. Dels är det roligt att skriva om sitt eget intresseområde men baktanken med bloggandet är ju att kunna tjäna pengar så då är alla bra metoder välkomna. Boktitlar och författare är bra att länka till i de fall man har som mål att locka nya besökare och det är självklart att man har det. Att skriva om böcker och författare gör att man kommer att få ganska heta sökord på sin blogg och det är bra. Baktanken är som sagt att tjäna pengar så se till att få några riktigt bra reklamlänkar på de sidor som lyckats klättra högt på sökmotorerna.

Inblick bakom kulisserna

Det finns inget goare än att luta sig tillbaka med en bra bok efter en tuff arbetsdag. Desto bättre är det om man skaffat sig en riktig madrass som Tempur så att man dessutom får riktig vila för kroppen samtidigt som man njuter av boken. Det är livskvalitet. Den här typen av reflektioner kring böcker, läsning och privatlivet är också välkommet på en blogg med litteraturen som tema. Människor gillar när man blir personlig. Det är svårt att ge ett säkert svar på vad detta intresse av andras privatliv beror på. Psykologer och forskare kan ju ta och analysera det men som bloggare nöjer man sig med att veta att det ligger till på det sättet. Människor vill se bakom ytan och kulisserna till andra människors privatliv. Kanske beror det på att man vill kunna jämföra sitt eget liv med andras, som ett mått på normaliteten? Ja, vad vet man. Dock kan en blogg om litteratur gärna innehålla några inblickar i privatlivets helgd för att locka läsare.

ON POSTED INBloggar
istartups