4 bra bloggar om arkitektur


Arkitektur är något som vi alla upplever varje dag, även om vi inte tänker på det. Det byggs som aldrig förr och många har åsikter om de arkitektoniska stilar som används vid uppförandet av nya byggnadsverk. Samtidigt är det också många gamla byggnader som renoveras och rustas upp, ofta så att utseendet förändras i någon utsträckning. Om du hör till dem som nyligen renoverat vet du hur stökigt det blir. Du kan vända dig till Qleano för att få professionell byggstädning.

I det här inlägget ska jag hur som helst tipsa om några bra bloggar som handlar om arkitektur. Det kan handla om bloggar som presenterar vackra byggnadsverk, men också sådana som talar om arkitektur på ett initierat sätt. Arkitektur engagerar, det visas inte minst av att det finns många bra arkitekturbloggar.

Sveriges arkitekter

Sveriges arkitekter är en arkitekturblogg som ger ett insiderperspektiv på de frågor som arkitekterna själva brottas med i sina yrkesliv. Här förs debatter om modern byggkonst och digitaliseringens roll inom arkitektyrket. Du kan också läsa skildringar av hur det är att jobba som exempelvis kommunarkitekt.

Archdaily

Archdaily anses av många kännare som världens största blogg om arkitektur. På många sätt skulle den kunna beskrivas som en internationell motsvarighet till ovanstående blogg. Här är dock perspektivet internationellt, så klart. Stora byggprojekt avhandlas, nyheter presenteras och inspiration hittas. Ett måste för dig som är intresserad av arkitektur.

Visualising Architecture

Visualising Architecture är en smått experimentell blogg. Författaren till bloggen publicerar egna 3D-skisser över tänkta byggnader och manar till diskussion kring olika arkitektoniska koncept. Om du själv har en dröm om att jobba som arkitekt är Visualising Architecture ett perfekt ställe att hitta inspiration på.

Ugly Belgian Houses

En blogg som fokuserar på precis det som bloggen heter. Om det kan tyckas vara ett märkligt ämnesval så blir det tydligt i bloggen att det verkar finnas en hel del fula hus i just Belgien. Allt från väldigt konstiga bostadshus till byggtekniska lösningar som känns hissnande ofunktionella avhandlas. Sammantaget blir den här bloggen en slags kurs i hur man absolut inte ska rita funktionella och vackra hus.

istartups