Boosta bloggen – för den seriösa bloggaren


Om du har en blogg och vill kunna tjäna pengar på den eller använda den på något annat sätt, så kan du behöva boosta din blogg för att den verkligen ska ge resultat. Det finns flera saker som du kan göra för att både få fler besökare, men också mer engagerade besökare – vilket troligtvis är ditt mål med bloggen.

Varför bloggar du?

Det första som du behöver göra är att ställa dig frågan varför du bloggar? Svaret på frågan kommer att hjälpa dig framåt. Om ditt mål är att skapa en intressant blogg om dig och ditt liv, hålla kontakt med vänner och kanske tjäna lite pengar på det, då kan du nästan lägga ner idén. Det är gårdagens blogg. Då är det bättre att du håller dig till sociala medier som tagit över den rollen. Självklart kan du fortsätta blogga, i alla fall om du har fler läsare än bara mamma och bästa kompisen, men det är svårt att få 20 000 läsare till sådana bloggar idag. Om det däremot är så att du vill skriva om ett särskilt ämne, skapa ett varumärke eller bara tjäna pengar, så finns det mycket du kan göra och det är även värt att förändra din blogg för att lyckas.

Ge något

Den moderna bloggen handlar om att förmedla kunskap och ge besökarna något – tänk på dem som kunder så kommer du lättare förstå hur du ska förhålla dig till läsarna. Det finns en orsak till att de klickat in på just din sida och då är det viktigt att du verkligen levererar det som de är ute efter. Tänk också på att de flesta egentligen är ute efter saker som hjälper dem i vardagslivet, särskilt sådant som sparar tid och pengar – eller hur de kan tjäna pengar. Om du förresten vill spara både tid och pengar, så kan du använda Euroflorist rabattkod för att både kunna skicka blommogram och spara tid – samtidigt som du självklart inte betalar fullt pris. Du kan också hitta fler rabattkoder hos Gratislandet.

Boosta bloggen

Det finns några saker som du behöver göra för att boosta din blogg. Se boostingen som en storstädning i bästa fall, i värsta fall kan du faktiskt behöva skapa en ny blogg. Du kan bara nå ditt mål med bloggen om du driver rätt slags blogg, annars lägger du bara tid och pengar på något som inte kommer att betala tillbaka.

  • Vad bloggar du om? Hur nischad är du? Du kan inte blogga om mode, utan måste fördjupa dig: mode för sporttjejer i 25-35 års åldern som bor utanför storstan, men som vill följa de senaste trenderna.
  • Hur gammal är din åldersgrupp? Om du bloggar om bilar är det stor skillnad att vända sig mot 18 åringar som just tagit körkortet, och pensionärer.
  • Vad har du för domännamn? Passar det till din nisch?
  • Om du vill tjäna pengar på din blogg: får du någon inkomst? Vad behöver du förändra?
  • Har du tydliga rubriker som lockar till läsning?
ON POSTED INBloggar
istartups