Tjäna pengar på din blogg


Att tjäna pengar med hjälp av internet är egentligen ingenting nytt. Sedan många år tillbaka har människor använt sig av nätet för att sälja produkter, marknadsföra tjänster eller arbeta online. Det finns flera sätt att gå tillväga för den som vill lära sig att tjäna pengar online. De flesta har troligtvis hört talas om alla de undersökningar som man kan göra och därmed tjäna en mindre slant. Vill man få ihop mer än några enstaka kronor i månaden gäller det dock att ligga i mer än så.

Ett bra och väldigt snabbt sätt att tjäna pengar är genom att skapa en blogg. Bloggar är helt rätt i tiden och många använder sig just av dessa digitala dagböcker för att tjäna pengar. Sanningen är att bloggvärlden nu är så pass stor att även politiker och kändisar bloggar om sina liv och vardag. Vissa bloggare har blivit så pass stora att de livnär sig helt och hållet på sitt skrivande. Du har säkerligen hört talas om Isabella Löwengrip eller Alexandra Nilsson. De är två unga bloggerskor som har slagit igenom och som idag kan kallas för Sveriges största bloggare.

Att bli Sveriges största bloggare kanske inte är något du kan bli på en gång och räkna inte heller med så stora inkomster att du kan bli av med delgivning eller skulder hos Kronofogden på en gång. Det krävs mycket jobb och tid för att du ska lyckas med din blogg, men om du är hängiven så är det absolut inte omöjligt.

Så gör du

Vill du tjäna pengar på din blogg så behöver du veta hur du ska komma igång. Här nedan hittar du de bästa tipsen på hur du kan tjäna extrapengar eller bli rik på ditt skrivande.

  • Se till att du uppdaterar bloggen ofta och använd dig gärna av snygga bilder. Ingen kommer att fortsätta besöka en blogg som bara har ett nytt inlägg per månad och en liten blogg kan inte växa. En stor blogg är mer intressant och bilderna gör även helhetsupplevelsen mycket bättre.
  • Att använda sig av affiliate länkar är ett enkelt och väldigt vanligt sätt att tjäna pengar på sin blogg. Det här sättet går ut på att du, med hjälp av en tredje part, länkar till olika produkter på diverse hemsidor. Om någon sedan går in via din länk på bloggen och köper produkten, så får du betalt för detta.
  • Sponsrade inlägg är ytterligare ett sätt att gå tillväga för att tjäna pengar. Detta fungerar dock främst om din blogg redan har många läsare och prenumeranter. Sponsrade inlägg betyder att företag hör av sig till dig för att be om att få sina produkter nämnda på din blogg. Om du inte har en stor blogg ännu så kan du själv vända dig till företag som passar för bloggens nisch.
istartups