Blogga om dina studier


Att nischa sin blogg är riktigt populärt. Med en nischad blogg är det nämligen enklare att locka in läsare. Om alla inlägg följer en röd tråd och handlar om samma ämnen vet läsare vad de får när de klickar sig in på bloggen vilket leder till att de gör det oftare.

Det finns en stor mängd ämnen man kan skriva om. Man kan skriva om sina barn i en klassisk mammablogg, skriva om någon sport eller varför inte om aktier. Oavsett vad man väljer att skriva om i sin blogg är det bra att ha stor koll på ämnet, då blir det nämligen extra intressant att läsa.

En nisch som inte är lika vanlig, men ändå populär bland läsare, är studier. Om du vill starta en blogg där du bloggar om dina studier är det därför ett perfekt alternativ. Det finns inte allt för många alternativ men är en efterfrågad nisch. Studier är ett relativt brett ämnesområde och du kan nischa dig så mycket som du vill.

Nischa dig inom studier

Du kan välja att ha en allmän livsstilsblogg där du skriver både om ditt liv i allmänhet och om vad du studerar på till exempel universitetet. Du kan berätta om din resa med att göra ett högskoleprov, antagning, om de ämnen du studerar, att kombinera studier med mammaliv etcetera. Du kan även välja att ha en blogg där du berättar om livet som student på låg budget. Då kan du skriva inlägg om studieekonomi, billig studentmat och annat som hör ämnet till.

Du kan också nischa din blogg ännu mer än så. Om du är väldigt intresserad av en viss utbildning, kanske digital marknadsföring, kan du skriva om allt som rör dessa kurser och vad du kan använda din utbildning till. På detta sätt kan du även ha kvar din blogg även när du slutat studera, Då kan du nämligen gå över till att skriva om ditt arbete istället och om hur det är att arbeta med digital marknadsföring.

Stort utrymme för ämnen

Det finns även utrymme för att skriva om vart du kan hitta den billigaste kurslitteraturen, hitta studiemotivation, knep för att klara tentor och annat. Oavsett vad du väljer att ha med i din blogg så finns det mycket intressant att skriva om.

Det är riktigt många som vill börja studera på universitetet men som känner att de inte kan. Kanske har de förhinder i form av låga betyg, kanske vill de inte ta ett studielån eller så har de ont om tid för att få ihop vardagen om de skulle studera. Din blogg om studier kan helt enkelt fungera som en motivationsblogg där de kan känna peppning och hitta lösningar på sina problem för att kunna studera i framtiden.

ON POSTED INBloggar
istartups