Starta en fanblogg


Det finns många anledningar att blogga. En av dem är att det är roligt och en annan att man kan tjäna pengar på sig blogg. Ett sätt man kan tjäna pengar på är genom att lägga ut affiliatelänkar. Det innebär att man lägger ut reklamlänkar från olika företag och tjänar lite provision om någon går in och handlar via länken till exempel. När det gäller ämnen för sitt bloggande så finns det lika många alternativ som det finns sandkorn på stranden. En del bloggar om sin vardag och andra har inriktning på en speciell nisch. Att starta en fanblogg kan vara ett bra tips. Man bloggar och lägger upp bilder på sin favoritartist. Det finns även forumtemplates man kan använda sig av. Det innebär att man kan öppna ett forum där fansen kan prata om sin idol och dela med sig av bilder och berättelser. Ett enkelt sätt att få mycket aktivitet på sin blogg.

Konserter, festivaler och evenemang

Man kan även välja att fokusera på speciella evenemang typ konserter eller festivaler. Kanske man startar en blogg om Melodifestivalen med ett forum för fans och följare. Fördelen med att ha ett fokus på sin blogg är att man då lockar likasinnade följare med samma intresseområden. Besökarna vet vad de är ute efter och bloggen blir då lättare att hitta. Nackdelen är att man då attraherar en begränsad grupp av läsare. Det behöver inte vara nån nackdel eftersom följarskarorna när det gäller fans, är stor. Att vara för bred i sin blogg och inte nischa sig mot ett speciellt ämne kan faktiskt vara till nackdel. Man kan göra misstaget att tro att man ska nå ut till många besökare om man inte har ett speciellt ämne man fokuserar på. Rent tekniskt så är det ett misstag. När man registrerar bloggen till sökmotorer, och pingar sin blogg, så vet inte sökrobotarna vilket ämne de ska fokusera på. Sökrobotarna vet inte vilket som är bloggens viktigaste keyword och det kan ha en negativ effekt på bloggens besökarantal.

Skriva om kändisar

Att skriva om kändisar är en ganska säker nisch att ge sig på om man vill ha många besökare till bloggen. Man kan vara säker på att det finns många fans som vill veta mer om kändisen. Ett snabbt sätt att skaffa sig mer intressant information om kändisen kan vara att läsa eller lyssna på biografier. En biografi är en bok som kändisen skrivit om sitt liv. Tycker man att det är tungt att läsa tjocka böcker behöver man inte göra det eftersom biografier finns som ljudböcker som man enkelt kan hämta information ifrån. En informativ blogg om en specifik person kommer att ha stora chanser att attrahera nya läsare. Fans vill alltid veta mer. Ju större fan ju större informationstörst. När man har kommit igång ordentligt med sin blogg så finns det inget som hindrar att man lägger ut reklamlänkar och samtidigt tjänar sig en hacka på sitt skrivande.

istartups